top of page
  • Writer's pictureMarja Saarras

Viisi välittäjätyyppiä, kenen kanssa asioit mieluiten?

1. Tukka hyvin, näkyykö kello?


Keltanokka panostaa huoliteltuun asuun ja menestyksen merkkeihin, kuten feikki-Rolexiin. Hän kurvaa paikalle liisatulla mersulla, bemarilla tai teslalla. Puhua pulputtaa kuin papukaija ja kehaisee itseään epämääräisesti joka käänteessä. Jos asunnossa on peili, hän pysähtyy sen eteen varmistamaan, että lookki pitää. Keltanokka lupaa parhaimman hinnan ja alhaisimman palkkion. Mutta tästähän se Andrei Koivumäkikin aloitti ja nyt hurmaa asiakkaansa shortseilla ja risoilla design-farkuilla. Mahtikello on säilynyt ranteessa. Aito.


2. Äiti paikalla


Tämä naisvälittäjä on kodissasi kuin kotonaan ja kiertää asuntoasi ihastellen. Hän jaksaa loputtomasti kysellä yksityiskohtia, jotka hän kirjoittaa tarkasti ylös muistikirjaan. Kun olette istahtaneet keittiön pöydän ääreen keskustelemaan kaupanteosta, huomaat näyttäneesi hänelle koirasi ja lastesi kuvat sekä kertoneesi elämäntarinasi. Hän on tinkimätön puurtaja, joka kääntää jokaisen kiven löytääkseen asunnollesi parhaan ostajan. Hän saapuu näytöille etuajassa ja pyyhkii jääkaapin ovesta sormenjäljet.


3. Kauppaa ja skumppaa!


Kuin pulppuavaa shampanjaa on tämä vauhtinainen tai -mies, joka saapuu kotiisi viimeisimmän muodin mukaisessa asussa. Nauru raikaa, ja väilttäjällä on paljon ideoita, miten asunnon voisi stailata myyntikuviin. Jos suositukset ovat kunnossa, korean kuoren alla on piinkova myynnin ammattilainen, joka hurmaa asiakkaat ja myy asunnon kuin asunnon. Nopeasti, koska hänellä on jo kiire Malagan koneeseen!


4. Näitä polkuja tallaan


Kai viimeiseen asti? Työhön voi leipääntyä nuorenakin, mutta kun ei kai tässä muutakaan työtä saa? Välittäjä pyörähtää kodissasi, tuntee alueen ja myynyt alueella jo tuhat asuntoa. Sinun asuntosi on vain yksi muiden joukossa. Kurkistaa näön vuoksi kylpyhuoneeseen, hintapyyntö putoaa suusta kuin apteekin hyllyltä ja välityspalkkio on alhainen. Miksei olisi? Eipä ole innostuskaan kovin korkealla. Saa asuntosi kaupaksi, jos joku innostunut ostaja päättää itse ehdottaa tarjousta.


5. Puuha-Pete


Välittäjä on paras ystäväsi, jos haluat keskustella remontoinnista ja rintamamiestalossa hän pääsee vauhtiin! Välittäjä on itsekin tehnyt paljon remonttia ja tietää kaiken eri materiaaleista ja hyvistä työkaluista. Hänellä on muutamia hyviä niksejä jaettavaksikin. Jos olet itse remontoinut asuntosi, et pääse hänestä eroon muuten kuin työntämällä ovesta ulos. Jos asuntosi tarvitsee remonttia, hän suunnittelee sen ja tietää hyvän tekijän. Saattaa löytää ostajan, jos ei pitkästytä heitä luennoillaan vaan ostajaksi löytyy toinen Puuha-Pete.
 

Kirjoittaja Marja Saarras on kiinteistönvälittäjä Nord LKV:ssä, freelance toimittaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja.

bottom of page